lauantai 24. lokakuuta 2015

Pariisi!

Olin aina halunnut käydä pariisissa ja nyt kun siihen tuli mahdollisuus, niin pakkohan siihen oli tarttua! Kävimme siis Iran kanssa junalla päiväreissun Pariisissa katselemassa nähtävyyksiä. Kaikki hirveästi varoitteli ennen meidän reissua, että '' siellä on paljon varkaita'', ''pitäkää laukuistanne tarkasti huoli'', ''ihmiset on siellä tosi töykeitä'', ''siellä yritetään varastaa keinolla millä hyvänsä'' ja ''ette tuu saamaan siellä palvelua englanniksi''.. Tuossa muutamia mitä kuulin ennen reissuamme. Meiltä kuitenkaan kukaan ei yrittänyt varastaa, ainakaan sillätavalla, että oltaisiin se huomattu. Pakko kuitenkin myöntää, että laukkua tuli vartoitua aika tarkasti, ettei mitään katoa :D Mullei ollut Pariisissa mukana kameraa, joten pahoittelen kuvien laatua.

Ensimmäisenä kävimme Notre Damessa, kiersimme sen sisältä läpi, mutta emme kiivenneet ylös. Ylös kiipeämiseen olisi saanut jonottaa melkein kokopäivän ja halusimme nähdä myös muutakin pariisista. Tämän jälkeen suunnattiin syömään ja päädyttiin paikkaan, jossa oli aika niukka ruokalista, vain muutama leipä ja salaatti sekä juomapuolta jonkin verran. Saimme kuitenkin palvelua englanniksi (mikä varmasti veti sinne väkeä paikalle) ja leivätkin olivat aika maukkaita! 



Seuraavana oli vuorossa Eifel torni, jota ei muuten meinattu ees löytää :D Se oli yhden talon takana niin, ettei näkynyt kovin kauas :D Lopulta se onneksi löytyi ja sen kanssahan täytyi ottaa myös _paljon_ kuvia, tässä näette vain murto-osan kaikista eifel kuvista..






Viimeisimpänä, muttei vähäisimpänä kävimme riemukaarella ja sen päälle jopa kiipesimme. Tuli muutama porras kyllä käveltyä, mutta oli se sen arvoista, kun näki maisemat ylhäältä. Onhan Pariisi kyllä kaunis kaupunki. Ihmiset tosiaan olivat vähän töykeitä ja palvelua ei oikein saanut englanniksi, mutta onneksi myös muutamilta ihmisiltä saatiin loistavaa palvelua englanniksi, niin jäi positiivinen kuva, ainakin osaksi. Itse haluan lähteä kyllä käymään pariisissa pitemmänkin aikaa joskus, koska paljon jäi näkemättä sellaista, mitä olin halunnut nähdä. Esimerkiksi Louvre. 



Lopuksi kiertelimme hieman ostoskadulla, jossa oli muun muassa autokauppoja tai muita hieman liian kalliita paikkoja meidän budjettiin :D Olihan siellä myös h&m ja mäkkäri, johon päädyttiinkin syömään ennen takaisin Lontooseen lähtöä :D Mielestäni Pariisin reissumme oli onnistunut ja itse pidin kaupunkina Pariisista, voin kyllä suositella käymään siellä! :)

~Iida-Maria

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti